През юни 2022 г. ЦРУ е предупредило Украйна да не

...
 През юни 2022 г. ЦРУ е предупредило Украйна да не
Коментари Харесай

ЦРУ: Предупредихме Киев да не взривява Северен поток

 
През юни 2022 година Централно разузнавателно управление на САЩ е предизвестило Украйна да не саботира съветските тръбопроводи " Северен поток ", откакто получило сигнал от нидерландското разузнаване за хипотетичната подготовка на подобен проект.
Това се споделя в взаимно следствие на нидерландските издания NOS и Nieuwsuur и немските издания Zeit и ARD. Журналистите настояват, че нидерландското военно разузнаване е прихванало проект за бойкот (източникът на проекта не е уточнен), за който се твърди, че е управителен от главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни.
Саботажът е трябвало да бъде осъществен от " дребен екип водолази ", които да заложат експлозиви от яхта незабавно след ученията на НАТО в Балтийско море на 17 юни. Планът бе оповестен в " The Washington Post " без съответни детайлности.
Нидерландското разузнаване оповестява информацията на Централно разузнавателно управление на САЩ, което от своя страна се свързва с Украйна през юни 2022 година и я предизвестява да не прави саботажа. Нидерландската спецслужба предоставила информацията и на немските си сътрудници.
Източници, участващи в следствието, означават, че към момента няма сигурност кой стои зад взривяването на " Северен поток " и разглеждат  няколко версии, в това число намесата на Украйна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР